Return to site

Verkoop Shalom

Over teleurstelling, plannen en dromen

*Voor je begint met lezen: de komende maanden blijven we zeilen in het Caribisch gebied en we blijven vloggen*

Als volgers van onze reisblogs & vlogs willen we jullie graag vertellen over onze keuze om onze mooie Breehorn te koop te zetten en jullie meenemen in het verkoopproces. Het is een keuze die impact op ons heeft, die anders is dan we van te voren hadden gehoopt en verwacht. Het is een keuze die de droom van Tom om rond de wereld te zeilen naar de achtergrond duwt. Maar het is ook een keuze die nieuwe avonturen en mogelijkheden biedt en ons na doet denken over de toekomst. Daarnaast zijn we natuurlijk ook heel blij met het feit dat we nu al 8 maanden aan het zeilen zijn.

Heidi:

Ik ben mee gegaan in Tom z’n droom. Een hele hoop blablabla later werd het ook mijn droom en leek het me geweldig om mee te gaan. Op reis met je eigen ‘huis’ en allemaal mooie nieuwe bestemmingen ontdekken, hoe vet kon het zijn? Ik zag mezelf al zitten, met een boek, starend naar de horizon en genietend van de bewegingen van de boot. Werkelijkheid(voor mij)? Tijdens tochten op de bank liggen, te misselijk om te bewegen, geen eetlust, al helemaal geen boek lezen, weinig staren, me overal aan vasthouden om niet om te vallen, plassen over m’n eigen benen, en legermaaltijden eten om op krachten te blijven. Maar natuurlijk kwam er dan de aankomst, want ja, zeilen deden we niet voor het onderweg zijn maar voor het aankomen. Lekker cliché, maar het klopt wel, ik werd elke keer zo blij van het aankomen dat ik de tocht weer vergat. Zeilersdementie werd het ook wel genoemd. Hoe langer de tochten werden, hoe minder euforisch ik was bij aankomst. Aan het einde voelde ik me steeds vaker euforisch shit. Klinkt waarschijnlijk heel erg tegenstrijdig, maar de offers werden mij te groot om op mooie bestemmingen te komen. Als het zo moet? Dan maar met het vliegtuig. En zo vloog ik vanaf Kaapverdië naar Suriname omdat ik niet meer mee wilde. Ik was bang dat ik alleen maar op bed zou liggen en ook nog eens bang zou zijn voor de hoge golven en harde wind. Want ja, angst en zeeziekte gaan natuurlijk hand in hand.

De aankomst in het Caribisch gebied bracht weer iets van de eerder gevoelde euforie omhoog, de afgelopen twee tochten waren geweldig, wat een plezier en lol. Als dit zeilen is dan wil ik nog wel even door! Alleen kwam ook al snel de vraag wat we willen gaan doen tijdens het orkaanseizoen. We dachten na over verschillende opties.

Optie 1: naar de ABC eilanden varen om daar een paar maanden ‘te wachten’ voor we verder kunnen gaan. We moeten dan, om de boordkas te spekken, zoeken naar werk. Met een beetje geluk vind je een redelijk betaalde baan... Het is en blijft een optie als we de boot niet verkopen. Toch reizen we liever door dan langere tijd te spenderen op 1 plek.

Optie 2: Als een gek door zeilen naar Florida om de intracoastal waterways op te gaan. Van die gedachte word ik heel blij, mits we dan niet een aantal eilanden moeten overslaan om daar zo snel mogelijk te komen. Daarnaast zijn het nog flink wat zeemijlen die we dan moeten afleggen. Als we twee maanden eerder waren geweest was het gelukt, maar nu zijn we te laat.

Optie 3: De boot terugvaren naar Nederland. Ik, Heidi, ga dat stuk sowieso niet mee varen. Voor Tom is het een optie als het de verkoop bevordert. Het heeft niet onze voorkeur.

Optie 4: Verkoop van onze mooie Breehorn 37 in het Caribisch gebied. Bij voorkeur in juni waardoor we precies een jaar gezeild hebben. Een optie die, zoals net al benoemd, verschillende emoties omhoog haalt. Maar ook een optie die de mogelijkheden biedt waar wij naar op zoek zijn. Verder reizen op een manier die voor ons allebei relaxt is en niet hoeven ‘schuilen’ voor het orkaanseizoen. Let’s give it a try. Tom gaat de wereld nog wel eens rondzeilen. Ooit. En ik vlieg er dan wel achteraan. Maar dat moment is niet nu.

En nu?

Is onze reis ten einde? Nee zeker niet! Laten we vooropstellen dat we de boot eerst moeten verkopen voor we onze nieuwe plannen kunnen uitvoeren. Onze voorkeur gaat uit naar verkoop in juni wat ideaal zou zijn voor mensen die eerst wat tijd willen doorbrengen op Grenada/Trinidad/Tobago of de ABC eilanden. Na het orkaanseizoen liggen alle opties dan natuurlijk weer open! Mocht de verkoop lukken dan willen we naar Canada vliegen om daar in de zomermaanden te touren in een campervan om vervolgens de rest van USA te gaan ontdekken. Als we dat gedaan hebben vliegen we misschien nog wel naar Azië waar ik Tom graag wil meenemen naar het geboorteland van mijn oma. Ook willen we de familie van Tom graag bezoeken in Singapore. En als we dan nog geld en zin hebben willen we naar (zuid)afrika, israël etc etc. We gaan het zien. Genoeg redenen om ons te blijven volgen, want we blijven zeker vloggen! Ahoy, X Travel Shalom.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly