• Exploring the world by sailboat

   

   

 • Nieuwe reiswebsite is nu online!

 • Wie zijn wij?

  Arise, Shine, for your light has come, for the glory of the Lord rises to shine on you.

  broken image

  Tom

  “Al jaren heb ik de droom om met een zeilboot een wereldreis te maken en nu gaat het dan eindelijk gebeuren. De komende maanden ga ik me vooral bezig houden met klussen en ons nieuwe schip leren kennen. Daarnaast volg ik de zeevaartschool om extra kennis op te doen. Hier zal ik o.a. veel leren over navigeren, het weer en veiligheid. Daarna ben ik ‘ready to go’.”

  Je hoort weleens van die cliché uitspraken over ‘loslaten’. De boodschap is dan vaak dat loslaten helpt om verder te komen. Nou dat is in mijn geval nog waar ook!

   

  Toen ik op het CIOS (sportopleiding) mijn interesse en vaardigheden in zeilen ontwikkelde ontstond de droom om de wereld rond te zeilen. Witte stranden, blauwe zeeën, nieuwe culturen, tropische eilanden, palmbomen, hangmatten… Al eerder had ik de trossen los gegooid om een jaartje in Engeland te wonen en dat beviel mij prima. Nu besloot ik om samen met een vriend de wereld rond te zeilen. Nog geen jaar na dit besluit kreeg hij een vriendin en besloot hij toch niet mee te gaan.

   

  Inmiddels had ik een eigen zeilboot gekocht (Super Damio 28), liep ik stage bij Zeilschool Aalsmeer en bleef ik daar in de vakanties werken. Mijn zeilervaring breidde zich uit. Na het afronden van het CIOS ben ik Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gaan studeren. Binnen de opleiding heb ik mij gespecialiseerd in jeugdzorg en pedagogiek. Inmiddels heb ik de opleiding afgerond en werk ik als maatschappelijk werker met jongeren.

   

  Tijdens mijn studie ontmoette ik Heidi, ik was helemaal verliefd en onder de indruk van dit mooie ‘poppetje’. Natuurlijk had ik Heidi verteld van mijn droom om de wereld rond te zeilen maar nu kwam het moment van ‘loslaten’. Ik gaf het namelijk weinig kans dat dit ‘poppetje’ mee zou gaan op een grote zeilreis, ik heb het haar niet eens gevraagd. Uit het niets besloot Heidi het boek ‘Ritme van de oceaan’ van Olav Cox te lezen. Ze had het boek snel uit en zei ‘ik wil met jou ook zo’n reis maken’. Het stoplicht sprong op groen! Alleen wanneer we zouden gaan was nog even de vraag. Nu al of over een jaar of 20?

   

  De voorbereidingen zijn hierna langzaam maar zeker toch van start gegaan. We hebben de Super Damio verkocht en zijn gaan zoeken naar een geschikte boot voor onze reis. Er is in het afgelopen jaar geen dag voorbij gegaan dat ik niet op marktplaats heb gekeken. 10-tallen ritjes van noord-Friesland tot onderin Zeeland hebben ons vaak een leuk uitje, een hoop brandstofkosten en nieuwe kennis over boten-die-we-niet-willen-kopen bezorgd. Uiteindelijk hebben we onze boot gevonden, hemelsbreed op nog geen 30 kilometer afstand. Nu we de boot gekocht hebben gaat het echte werk beginnen. Leuk dat je ons volgt!

  broken image

  Heidi

  “Vorig jaar ben ik niet alleen getrouwd met Tom maar ook met zijn droom oceanen over te zeilen. De ene dag schijt ik peentjes, de volgende dag ben ik aan het dagdromen over mooie eilanden en klus ik lekker aan het schip. Nog een aantal (zee)zeilcursussen te gaan en dan ben ik klaar om als matroos mee te gaan met kapitein Tom op ons schip."

  In 2009 liet ik me inspireren door een bekende quote van Mark Twain:

  “Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

   

  Het gedeelte over de bowlines & sails deed me destijds niet zoveel, maar ik wist wel wat ik graag wilde: de wereld ontdekken en dromen werkelijkheid laten worden. Met mijn backpack op vertrok ik naar Azië om daar een half jaar te genieten van de prachtige natuur, de inspirerende cultuur en de adembenemende stranden. Toen ik terug kwam wist ik het zeker, dat wilde ik weer, maar dan langer! Nu het bijna zover is realiseer ik opeens dat ik de quote van Mark Twain letterlijk ga waarmaken: over een half jaar gooien we de lijnen los en vertrekken we met de wind in onze zeilen vanuit de veilige haven, vanuit het veilige Nederland, op weg naar een nog groter avontuur. Vind ik het spannend? Ja. Heb ik veel getwijfeld of ik dit echt wilde? Jazeker! Kan ik al zeilen? Nog niet. Ben ik bang dat we bij België alweer terug gaan omdat ik het niet leuk vind? Yep! Maar, ik ga het wel proberen. En ik ga me voornemen eind 2017 oud&nieuw te vieren in Suriname, terwijl we vlak daarvoor de Atlantische Oceaan over hebben gezeild. Nu is het tijd voor de grote voorbereidingen & veel zeil-uren.

   

  Nog even wat andere informatie over mij, ik ben 32 jaar, 15-05-2015 getrouwd met een geweldige man die mij uitdaagt tot dingen waar ik mezelf niet toe in staat acht(te). Afgestudeerd maatschappelijk werker en werkzaam als ambulant begeleider. Verder houd ik van verse bloemetjes, veel online shoppen(nu minder want we moeten sparen;), veel sporten en gezond eten om vervolgens een lekker ongezond taartje te kunnen eten en ik ben dol op mijn familie(en nu ik getrouwd ben heb ik er gewoon nog 1 bij). Dat was het voor nu, meer info komt later! Shalom & liefde!

 • Onze videos!

  Take a look and enjoy!

  Ep. 32 Barbuda - Paradise in Ruins

  We hebben de kilometers lange stranden voor ons alleen en het water is zo helder als spa blauw. De verwoeste gebouwen door orkaan Irma geven deze plek echter ook een apocalyptisch gevoel.

  Ep. 31 Pan-pan on our way to Antigua

  Omdat ik(Heidi) over 16 dagen vanaf Sint Maarten naar Nederland vlieg moet we na drie dagen op Terre-de-Haut snel door naar Antigua. Onderweg komen we een schip tegen wat in nood verkeert...

  Ep. 30 Dominica after the hurricane

  'We worden wakker van het geluid van getimmer, wat uit verschillende richtingen blijkt te komen. Dominica is een bestemming waar we al lang voor ons vertrek naar uit keken, eens de groene parel van het Caribisch gebied, nu volledig verwoest door orkaan Maria. De kapotte huisjes langs de kust en de honderden omver geblazen bomen winden er geen doekjes om, het eiland is hard geraakt.'

  Ep. 29 Change of plans?

  We oriënteren ons op het orkaanseizoen waaruit drie totaal verschillende ideeën ontstaan....

  Ep. 28 Sailing from Bequia to Martinique

  We halen ons anker op bij de Tobago Cays en zetten koers richting Martinique.

  Ep. 27 Sailing into paradise: Tobago Cays

  We zetten koers richting Union Island en de Tobago Cays. Een van de meeste paradijselijke bestemmingen in de carieb.

  Afl. 26 Ziekenhuis en SV Delos

  In deze aflevering zie je dat niet alles rozengeur en maneschijn is aan boord van de Shalom. Gelukkig eindigt alles goed:)

  Afl. 25 Grenada: palmbomen & watervallen

  Aangekomen op Grenada hiken we naar de Seven Sisters Waterval en snorkelen we rondom de boot.

  Afl. 24 We love Tobago

  We genieten van het paradijsje 'Tobago' wat vooral komt door de gezellige mensen, het prachtige water en het heerlijke eten!

  Afl. 23 Piraten?

  De tocht van Suriname naar Tobago is een van de zwaardere tot nu toe: veel wind, zeeziekte en hoge golven...

  Afl. 22 Cocktails & Caimans

  We rijden naar het Brokopondomeer en varen daar in een korjaal rond om vervolgens de Bronsberg op te rijden.

  Afl. 21 FAWAKA - Suriname 1

  We huren een auto, verkennen Paramaribo en gaan een paar dagen de jungle in naar het geweldige jungle hotel Botopassie.

  Afl. 20 Atlantic crossing, emergency call

  Halverwege de oceaanovertocht slaat de vermoeidheid toe. Dit zorg voor een spannend moment aan boord.

  Afl. 19 Atlantic crossing part 1

  Nadat Heidi last-minute van boord stapt vertrek ik samen met Rob voor de atlantische oversteek richting Suriname.

  Afl.18 Exploring Cape Verde

  Na 8 dagen op zee worden we verwend met een een luxe suite, aangeboden door Joshua van Naar Kaapverdische Eilanden.

  Afl. 17 Atlantic crossing Canary Islands Cabo Verde

  Na een tijd van voorbereiden en chillen op de Canarische eilanden zetten we koers richting Kaapverdië.

  Afl. 16 ARC 2017 

  We zeilen naar Gran Canaria waar we een stukje opvaren met de vertrekkende ARC 2017 zeilboten, wat een avontuur!

  Afl. 15 Fuerteventura

  We zeilen langs de kust van Fuerteventura, klussen aan ons schip en maken een trip over het eiland.

  Afl. 14 Lanzarote

  Na vijf dagen op zee genieten we van Lanzarote. Tot onze drone wordt vernield...

  Ep. 13 Running out of Diesel in the middle of the ocean

  Tijdens onze vijfdaagse zeiltocht van Marokko naar de Canarische Eilanden krijgen we te maken met een dieseltekort.

  Ep. 12 Must-See places Morocco

  We roadtrippen verder door Marokko en bezoeken het prachtig Fez en de adembenemende watervallen in Ouzoud.

  Afl. 11 The world of 1001 nights

  We're sailing from Faro to Maroc. There's some heavy wind coming from the gulf of Gibraltar. It was all worth it: Maroc is beautiful!

  Afl. 10 Breathtaking cliffs & golden beaches: the Algarve

  Terwijl Heidi familie en vrienden verrast met een bezoekje aan Nederland zeilt tom langs de prachtige kust van de Algarve. Genieten!

  Afl. 9 Zeilen langs Porto en Lissabon

  We zeilen langs de kust van Portugal en bezoeken de prachtige steden Porto en Lissabon...

  Afl. 8 Atlantic Islands & amazing beaches

  Tijdens onze laatste tocht langs de Spaanse Ria's zeilen we langs twee geweldig mooie eilanden: Isla de Cies en Isla de Ons.

  Afl. 7 Zeilen langs de mooie Spaanse Ria's

  We zeilen langs de prachtige Spaanse Ria's, genieten van mooie stranden, golfsurfen en wakeboarden en nemen afscheid van onze vrienden Hermen en Marjolein...

  Afl. 6 De Golf van Biskaje

  Onze grootste & spannendste oversteek tot nu toe: de beruchte Golf van Biskaje. Het wordt een geweldige ervaring!

  Afl. 5 Kitesurfen op Alderney

  We zeilen vanaf Cherbourg naar Alderney en worden verrast door dit eiland. Wat is het prachtig en wat wonen er geweldige mensen...

  Afl. 4 Bizarre avonturen en onze eerste nacht op zee

  We zeilen langs de kust van Frankrijk en onze eerste nacht door op zee:)

  Afl. 3 Zeilen langs grote containerschepen

  In deze vlog zeilen we twee drukke vaarstraten over en vangen we onze eerste vis!

  Afl. 2 Problemen op het Markermeer

  Vol goede moed zeilen we richting de Noordzee tot we op het Markeermeer overvallen worden door harde wind...

  Afl. 1 Het vertrek

  We nemen afscheid van familie en vrienden en ankeren bij het prachtige Ijsseloog.

  Promo

  Promo filmpje van onze reis

 • Wist je dat je ons ook financieel kan supporten? Via onderstaande knop kom je op ons Patreon profiel.

 • Weten waar we dobberen? Druk dan op onderstaande link!

 • The Blog

  Thoughts, musings, and ruminations.

  December 29, 2018
  Het gras lijkt altijd groener aan de andere kant, maar als je er dan gaat kijken is het net zo...
  Laten we eerlijk zijn, als we het over het Caribisch gebied hebben dan denk je toch direct aan...
  Het is tijd voor de volgende tocht, van Dominica naar Gaudeloupe. We zitten een beetje in een...
  More Posts
 • Foto's!

  Check out my latest updates!

 • \

 • De Reis

  "Travel while you're young and able. Don't worry about the money, just make it work. Experience is far more valuable than money will ever be."

  broken image

  Breehorn 37

  Bouw​jaar 1980

  Onze breehorn 37 is een zeewaardig gebouwd schip volgens het ontwerp van Dick Koopmans Sr. Het schip is van polyester en er ligt een kunststof teakdek op.

  broken image

  De Route

  Vertrek mei/juni 2017

  Van Nederland zeilen we via Frankrijk naar Spanje. Vanaf daar zeilen we langs Portugal en Marokko naar de Canarische Eilanden. Voor de grote oversteek doen we de Kaapverdische Eilanden aan en zeilen vanaf daar naar Suriname. Na Suriname varen we het Caribisch gebied in waar we verschillende eilanden zullen bezoeken. Als het ons nog steeds bevalt zullen we daarna door het Panama kanaal de Stille Oceaan op zeilen om o.a. de Frans Polynesische Eilanden te ontdekken.

  broken image

  De voorbereidingen

  2016 - 2017

  Wij hebben het schip in 2016 gekocht en zijn nu druk met de voorbereidingen. Hieronder een lijst van nieuw aangeschafte of vervangen onderdelen.

  - Nieuwe verstaging

  - Rolfok gereviceerd

  - Gasoven ingeruild voor spiritus kooktoestel

  - Iridium Go aangeschaft

  - Watermaker gekocht & geïnstalleerd

  - Stuurautomaat vervangen

  - Raampje in toilet gemaakt

  - Kuipvloer verstevigd

  - Ankerbak gemaakt

  - AIS aangeschaft

  - Luiken in de vloer gemaakt

  - Electra gemoderniseerd + kantelbaar paneel gemaakt

  - Nieuwe accu's

  - Schroefaslager vervangen

  - Kiel behandeld met 2 componenten epoxy

  - Onderwaterschip geschuurd, kiel in de primer, volledige schip in antifouling

  - Bol- en dopannode schroefas vervangen

  - Keuken uitgebouwd

  - Koelkast aangeschaft en ingebouwd(Dometic CFX40)

  - Alle afsluiters geïnspecteerd, schoongemaakt en alle koppelstukken vervangen

  - Vuilwatertank er uit (sssst;)

  - 2x een zeekraan erbij

  - Alle slangen vervangen voor spiraalbewapende slangen

  - Nieuwe verstuiver motor

  - Buiten geschuurd en gelakt

  - Binnen geschuurd en geverfd

  - Buiskap verstevigd, + nieuwe ramen, + handvatten en rits

   

  broken image

  De naam

  Shalom

  Shalom staat voor vrede. Synoniemen van vrede zijn o.a. gemoedsrust, kalmte en sereniteit. Tijdens onze reis willen wij Shalom zoeken, vinden en uit delen. Wij denken dat je het beste liefde en vrede aan anderen kan uitdelen als je zelf ook vol liefde en vrede bent. Deze rust en vrede zoeken en vinden wij bij God. In het proces van loskomen van overvolle agenda's en materialisme willen wij terug naar de eenvoud van het leven, daar waar het om gaat. Op de plekken waar wij komen hopen wij in het contact met anderen iets te kunnen betekenen. Een fijne buur zijn in de haven, een leuk gesprek met een oude vrouw in een dorpje, een potje voetballen met wat jongeren, iemand leren kitesurfen, mensen meenemen op ons schip voor een mooie tocht, familie en vrienden ontvangen voor een heerlijke vakantie, foto's & filmpjes te maken voor het thuisfront enzovoort... En zo hopen wij met onze zeilboot op veel verschillende plekken een klein beetje liefde, vrede en hoop achter te laten.

  broken image

  Tips

  per bestemming

  - Mocht je de haven van Ijmuiden, net als wij, te duur vinden? Wacht dan het goede weer af in Beverwijk, hier lig je gratis aan de Handelskade.

  - Gooi je anker uit in de Betonhaven, vlak bij Neeltje Jans.

  - In Oostende kan je gratis fietsen lenen(Randparking Maria-Hendrikapark). Super leuk om de stad lekker op de fiets te ontdekken. Vergeet niet even koffie te drinken bij Barista No 75(worteltjestaart mmmm)

  - In heel Frankrijk hebben wij fietsen gehuurd via Vélo. Deze staan op veel plekken in alle (grote) steden en kosten maar 1,- per half uur. Als je ze voor het halve uur voorbij is weer terugzet is het gratis. Zo kan je mooi gratis van plek naar plek fietsen:)

  - In Calais hebben wij een nacht voor de haven gelegen, aan een mooring, dit vonden we verschrikkelijk! De deining van de zee kan enorm zijn en wij deden daardoor geen oog dicht. Dan maar betalen, maar wél slapen.

  - St. Valery en Caux vonden we geweldig. Ergens een stadje binnenvaren waar je alleen met hoogwater kan komen is een ervaring op zich! In de haven is er natuurlijk wel voldoende diepgang en je kan weer weg zodra het weer hoog water is.

  - Wij hebben geankerd voor de haven van Cherbourg, wat echt prima was. Voor een paar euro konden we lekker douchen op de haven en van het geld wat we bespaarden weer leuke andere dingen doen:)

  - Alderney is echt een van de hoogtepunten voor ons tot nu toe. Wat een prachtig eiland en wat wonen er geweldige mensen. Na een week waren we het nog niet zat. GO! (ps: prima ankeren voor 5 pond per nacht).

  - Neem de tijd voor de Spaanse Ria's, het water is wél koud, dus denk niet dat je al in tropisch water rond kan spetteren.

  -

   

 • Onze sponsors

  Bedrijven/organisaties & mensen die in ons geloven en dat extra onderbouwen door ons financieel of d.m.v. producten te sponsoren. Dat waarderen wij enorm!

  broken image

  Vakgarage Verlaan

  Autobedrijf

  broken image

  Dometic

  Mobile living made easy

  broken image

  Predictwind

  Marine Weather

  broken image

  SunStofey

  Solar Cooking Experience

  broken image

  Watersport Vereniging Flevo

  Knar Haven Harderwijk

  broken image

  Helly Hansen

  Zeilkleding

  broken image

  Solar Harderwijk

  Zonnepanelen

  broken image

  Naar Kaapverdische eilanden

  Zonnepanelen

  Onderweg zijn we geholpen door Naar Kaapverdische eilanden. Ze bieden meer informatie over

  Vakantie naar Kaapverdië om te helpen met je Vakantie op de Kaapverdische eilanden.

 • Accommodaties

  Wij slapen tijdens onze reis niet alleen op onze boot maar ook in verschillende hotels/resorts. We zullen de degene waar we enthousiast over zijn hier delen vooral voor onze 'niet zeilende' maar 'wel reizende' volgers.

  broken image

  Tobago - Miller's guesthouse

  Direct aan het strand

  Hoe kan ik dit het beste omschrijven? Een combinatie van zomers en zwoele blauwe accommodaties met een Caribisch tintje. Direct aan het strand van Buccoo Reef wat bekend is om (zoals de naam al zegt) het rif. Snorkelspullen mee en gáááán.

  Website: Millers Guesthouse

  broken image

  Suriname - Jungle Hotel Botopassie

  De ultieme jungle ervaring

  Wat een prachtige locatie aan de Boven-Surinamerivier. De jungle als achtertuin en de Surinamerivier met haar stroomversnellingen als voortuin. Een waar paradijsje wat je niet mag missen!

  Website: Jungle Hotel Botopassie

  broken image

  Suriname - Berg en Dal Resort

  Perfect get-a-way

  Een ideale combinatie van natuur & luxe. Kom tot rust in een mooie junglelodge, geniet van geweldige cocktails en heerlijk eten. Niet te ver van Paramaribo & de Zanderij dus ook voor korte trips een aanrader.

  Website: Berg & Dal Resort

  broken image

  Suriname - Houttuyn Wellness River Resort

  Parel in Suriname

  Dé plek voor wellness liefhebbers. Massages, zwembaden, verse thee uit eigen tuin, fruitsapjes, goed eten, mooie zwembaden en dit alles in een rustgevende ambiance. Ontsnap aan de drukte van Paramaribo en ga een dag naar de Houttuyn!

  Website: Houttuyn Wellness River Resort

  broken image

  Suriname - Marina Resort Waterland

  Een tropisch toevluchtsoord

  Een Resort, Marina en Restaurant op een tropische bestemming aan de Suriname Rivier. Of je nou met je zeilboot komt of op een andere manier, mis het niet! Geniet van het goede eten op zondag en de gezelligheid van de haven.

  Website: Marina Resort Waterland

 • Social Media

  broken image
  broken image
  broken image
 • Contact Us

  Don't be afraid to reach out. You + us = awesome.

 • Inspirerende mensen

  Wat een geluk dat we zoveel geweldige mensen ontmoeten. Mensen die een soortgelijke reis maken of mensen die iets anders doen waar wij enthousiast over zijn. Hier vinden jullie hun namen & eventuele links naar hun website;)

  broken image

  Joshua & Katia

  Ze reizen al 5 jaar rond, maken mooie filmpjes en hebben een eigen reiswebsite. Inspirerend:) ​

  Naast hun website met reisverhalen over hun wereldreis hebben Joshua en Katia nog een website. Joshua heeft zijn hart verloren aan het prachtige Kaapverdië waar hij zijn mooi vriendin Katia heeft ontmoet. Check de website met informatie over een Kaapverdie vakantie.

   

  broken image

  Ben Hoekendijk

  Hij zeilde 10 keer de Golf van biskaje over, schreef meerdere boeken over zeezeilen, is de oprichter van opwekking & had verschillende zeilboten met de naam 'shalom'.

  Dat kan niemand anders zijn dan Ben Hoekendijk. Een bekende naam binnen zowel de pinksterbeweging als binnen de zeilwereld. Ben Hoekendijk heeft ons al een aantal keren zeer gastvrij ontvangen en deelde zijn verhalen, tips en adviezen met ons. Voor ons extra bijzonder omdat we naast de naam van ons schip ook onze passie voor God & zeilen delen.

  broken image

  Arjan & Marry - Bouskoura II

  ONS VOORGEGAAN IN DIT GROTE AVONTUUR, ZEER GASTVRIJ EN VOL MOOIE EN BEMOEDIGENDE REISVERHALEN: aRJAN & mARRY (+ ZOON cHRIS)

  Tijdens een bezoekje aan een kerstdienst(2016) werden wij aangesproken door vreemden. Binnen 5 minuten ontdekten we dat de droom die wij hebben al was uitgevoerd door Arjan en Marry. Dit leuke contact is na deze ontmoeting gebleven en onlangs zijn wij zeer gastvrij door ze ontvangen en hebben we al hun mooie verhalen gehoord. Zij zijn mensen die ons naast het geven van tips en advies vooral aanmoedigen in het uitleven van onze droom. Waardevol contact! Bouskoura II.

  broken image

  Ron & Jocé - SY de Verleiding

  AL VANAF HET BEGIN KIJKEN WIJ OP DE WEBSITE VAN rON EN JOCÉ DIE EEN GEWELDIGE REIS HEBBEN GEMAAKT. WAT EEN TOP VOORBEREIDING EN DAARMEE INSPIRATIE VOOR ONS - EN ANDERE VERTREKKERS.

  Een bezoekje kan dan natuurlijk niet achter blijven. Na een uitgebreide rondleiding op het schip(een prachtige Breehorn;) van Ron en Jocé hebben we bij hun thuis mooie reisverhalen gehoord. Als eigenaren van Joosten Watersport en een flinke portie ervaring zijn ze een grote bron van inspiratie en input voor onze reis. Nog steeds staan ze altijd klaar om onze vragen te beantwoorden. Ben je een toekomst vertrekker? Dan is de website van Ron en Jocé een echte aanrader!

  broken image

  Peter Wolff - SY Amante

  voor ons vertrek hebben we regelmatig met peter gesproken. nu loopt peter een fiks aantal zeemijlen op ons voor en voorziet hij ons van de beste tips en adviezen!

  Op zijn website kan je zijn leuke, uitgebreide reisverslag lezen. Peter is zeer behulpzaam en mocht je vragen hebben over bepaalde dingen, dan weten wij zeker dat je bij hem aan het goede adres bent.