Return to site

Groen gras

Het gras lijkt altijd groener aan de andere kant, maar als je er dan gaat kijken is het net zo geel.

Ik heb het lang uitgesteld, maar kan er nu niet meer onderuit, mijn laatste blog op sailingshalom, althans voor de komende tijd. Zoals de meesten van jullie al weten zijn we ondertussen alweer een paar maanden in Nederland. De keuze om ons schip te verkopen was een bizar moeilijke waar ik al eerder over heb geschreven. Hier in Nederland missen we de reis nog iedere dag maar proberen we ook te genieten van wat we hier hebben en dan vooral van het weer dichtbij hebben van de mensen die we lief hebben. Soms komen er vragen omhoog: 'wat als we de Shalom niet hadden verkocht', of 'waarom hebben we daar ook alweer voor gekozen', vragen waar nu geen antwoord meer op te geven is. Het was op dat moment de juiste keuze.

Toen we op reis waren verlangde ik regelmatig terug naar Nederland, vooral wanneer er bijzondere gebeurtenissen waren waar ik graag bij wilde zijn of wanneer ik ziek was. Als ik weer eens in een vieze, koude douche in een havengebouwtje stond te douchen droomde ik van een normaal huis met een goede warme douche. En nu ik dat allemaal weer heb droom ik weer van een boot en denk ik dat ik mijn haar best wel zou kunnen wassen in de zoute zee(de werkelijkheid is dat ik dat nooit zou kunnen haha). Een mens zit ingewikkeld in elkaar en ik ga er maar vanuit dat het merendeel van onze lezers zich hierin herkent. Het leren genieten van de kleine dingen in het leven en daar niet persé een lange reis, wit strand of iets anders groots voor nodig hebben is een kunst op zich wat ik graag wil leren.

Ik kijk vol dankbaarheid terug op het avontuur wat we hebben meegemaakt en op alles wat we hebben gezien. De herinneringen zullen we voor altijd meenemen. Het vastleggen van ons verhaal door middel van vlogs(er zullen er nog een paar volgen) en de blogs vonden we fijn om te doen en heeft heel waardevol materiaal opgeleverd. Toch maakten alle reacties, bemoedigingen en positiviteit van jou, onze volger, het nóg meer de moeite waard. Bedankt daarvoor, je hebt een mooie toevoeging gehad in ons reisverhaal.

De afgelopen maanden zijn we druk geweest met settelen in Nederland, maar voor wie verhalen wil horen, reistips of adviezen zoekt of gewoon eens koffie wil komen drinken: let us know! Zowel de website als ons mailadres sailingshalom@gmail.com blijven bestaan.

Liefs de Shalomcrew, Tom & Heidi

PS: het gras bij ons nieuwe huisje is ook geel, en het is oké.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly